Ny post. doc. ved IF: Eirik Hovden

Denne gang er det ny post.doc. på arabiskfaget, Eirik Hovden, som presenteres:

Etter den arabiske våren har sekularitet (ʿalmāniyya) blitt mye diskutert blant intellektuelle og aktivister i den arabiske verden, delvis på nye og overraskende måter. Mitt nye postdoktorprosjekt på IF handler om kartlegge ulike oversettelser, uttrykk, og fremstillinger av sekularitet i arabiske sosiale media og da først og fremst argumentasjon og retorikk for sekularitet. Videre ønsker jeg å se på hvordan ”egen” historisk erfaring blir brukt når sekularitet blir forsøkt forklart og definert. Jeg har tidligere jobbet med jemenittisk islamsk lov, middelalderhistorie og historiografi derfor vil den jemenittiske konteksten være et utgangspunkt. Selv om jeg er ny på IF, så kjenner jeg arabiskfaget og de som jobber der godt fra før og jeg studerte selv arabisk ved UiB. Høsten 2018 underviser jeg på ARA112 og ARA211.

.

Post.doc. Eirik Hovden

Kort CV:

Fra juli 2018 – Institutt for fremmedspråk, UiB.  2016-2018  HERA-prosjektet , Islamsk lov om styresett (www.usppip.eu) , AHKR, UiB.  2012-2016 – Jemenittisk middelalderhistorie, komparativ middelalderhistorie og historiografi, og historisk antropologi fra Wien. (www.viscom.ac.at).  2007-2011 Stipendiat, AHKR, Islamsk lov og religiøse stiftelser (waqf) i Jemen.  2006-2007,assistent på Nil-forskningsprogrammet på Senter for Utviklingsstudier, UiB.

Før dette har Hovden tatt en mastergrad ved interdisiplinært masterprogram i vannstudier og en  Cand. mag. fra UiB med geografi, sosialantropologi og arabisk (t.o.m. ARA301)