Japanskspråklig talekonkurranse ved UiB i regi av Japans ambassade

Bilde I: Alle deltagerne med sine premier, samt dommerpanelet og en av sponsorene. Ambassadør Tauchi står helt til høyre på bildet.

Lørdag 10. mars arrangerte Japans ambassade en japanskspråklig talekonkurranse ved UiB. Konkurransen har vært holdt årlig i Oslo i mange år, men i år ble den for første gang lagt til Bergen.

Det var ti påmeldte i to kategorier: de som har lært japansk i maks ett og et halvt år og oppholdt seg i Japan i mindre enn et halvt år, og de som har lært og vært i Japan lengre enn dette.

Konkurrentene holdt både friske, morsomme og engasjerende taler, som spente fra Pokemon og fremmedord til laksesushi og LHBT. Litt sang og musikk var også med blant talene. Vinnerne i de to kategoriene er/var begge studenter ved UiB, og førstepremiene var blant annet t/r flybillett til Japan. I dommerpanelet satt to språkkyndige med undervisningserfaring, samt den japanske ambassadøren og konsulen i Bergen. Nærmere 50 personer hadde funnet veien til auditorium A for å høre på talene.

Her er lenke til ambassadens rapport fra konkurransen:

Bilde II: Vinneren av gruppe B, tidligere UiB-student Elizaveta Zyrenkova, holder sin engasjerte tale om «heito supiichi» (hatprat).