Kjersti Fløttum er innvalgt som medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi

kjersti-flottum-og-preses

Professor Kjersti Fløttum og preses ved Det Norske Videnskaps-Akademi, Ole Mathias Sejersted.

Kjersti Fløttum er blitt innvalgt som medlem i  Det Norske Videnskaps-Akademi, Den historiske-filosofiske klasse. Dette ble markert på Akademiets årsmøte 3.mai, med H.K.H. kronprins Haakon til stede, og med overrekkelse av diplom fra preses Ole Mathias Sejersted.

Følgende tekst ble lest opp:

«Kjersti Fløttum er siden 1996 professor i fransk lingvistikk ved UiB. Hun har tidligere vært ansatt ved Universitetet i Stavanger og ved NTNU, og som professor II ved UiO. Hun er innvalgt i gruppe 5, filologi og språkvitenskap. Hovedfokuset i Fløttums forskning ligger på tekstlingvistikk og diskursanalyse. Hun har vist hvordan sentrale kunnskapsområder – som politikk, klimadebatten, eller akademisk forskning – formes og formidles gjennom språket. Forskningen har gitt nye innsikter i de kognitive prosesser som ligger bak oppfatninger av, og holdninger til, sentrale problemstillinger – som for eksempel klimaspørsmålet – og hvordan disse reflekteres i språkbruken om emnet.»